Wie is "Samen"?

Samen in Rotselaar

WIE IS "SAMEN"?

Samen is in de eerste plaats een groep vrienden die elk op hun manier een aantal activiteiten opzetten in Rotselaar. Ze doen dat allemaal vanuit één en dezelfde waarde: solidariteit. Het was in het verleden niet altijd even duidelijk voor onze sympathisanten waar ‘de socialisten’ in Rotselaar allemaal mee bezig zijn. Daar willen we graag opheldering in brengen.

 

De socialistische beweging in Rotselaar is een grote familie. Het meest gekende lid van die familie is waarschijnlijk de sp.a, de lokale afdeling van de Vlaamse socialistische partij. En ook de naam ABVV, de socialistische vakbond, doet bij iedereen wel een belletje rinkelen. De derde ‘grote’ speler is de socialistische mutualiteit die in Vlaams-Brabant FSMB heet.

 

Minder bekend, maar daarom niet minder waardevol, is Curieus. Curieus is de cultuurpoot van de beweging en staat onder meer in voor het hele 1 mei-gebeuren. S-plus is de naam van onze seniorenvereniging. Zij organiseren uitstappen en bijeenkomsten voor gepensioneerden. En FOS staat voor Federatie voor Ontwikkelingssamenwerking. Deze vereniging is in Rotselaar vooral actief binnen de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking en zet zich in voor de 11.11.11-acties en het Fair trade-gebeuren.

 

Viva-SVV is als vereniging nauw verbonden met de mutualiteit. Ook dit jaar organiseren zij weer een Rood Kerstfeest. Het CVO is een buitenbeentje. Zij organiseren de naailessen van de beweging en leunen dicht aan bij het Viva-SVV.

 

Een complex geheel dus. Maar geen nood, vanaf nu kan u al onze activiteiten heel overzichtelijk terugvinden op deze nieuwe site. Zo heeft u altijd toegang tot de meest recente informatie over onze beweging.

 

 

Kristof Vandenplas,

 

Voorzitter Samen Rotselaar

 

 

Neem gerust een kijkje door op elke naam te klikken.

Zo word je doorverwezen naar een pagina waar verdere

informatie is terug te vinden over bestuur en leden.