S Plus

Samen in Rotselaar

S-Plus is al heel lang actief in Rotselaar. Onder impuls van voorzitter Raimond Vandenbroek organiseert de vereniging al jaren uitstappen en bijeenkomsten. Tot op heden waren de activiteiten van S-plus Rotselaar vooral toegespitst op mensen die werden geboren voor de Tweede Wereldoorlog. Maar de tijd bleef de voorbije jaren niet stilstaan. Steeds meer gepensioneerden in Rotselaar zijn geen lid van de vooroorlogse generatie. Ze maken deel uit van de babyboomgeneratie: mensen die geboren zijn tussen 1945 en 1965.


De voorbije jaren hebben onder meer Raymond Vandenbroek en Cyriel Van Espen zich enorm ingezet voor S-plus Rotselaar. Samen hebben ze heel wat interessante en ontspannende activiteiten op het getouw gezet. Die inspanningen leverde hun een hele schare trouwe leden op, die hun initiatieven heel erg waarderen. Maar tijden veranderen. Sinds een aantal jaren moest het bestaande bestuur vaststellen dat ze met hun activiteiten steeds moeilijker de nieuwe, jongere senioren aanspreken. Die vaststelling was het signaal om het bestuur van S-Plus uit te breiden.


Die jongere senioren hebben een heel ander profiel dan hun voorgangers. Ze zijn een complexere groep (impulsiviteit, protest , …) en verschillen sterk met de oudere gepensioneerden die niet voor niets de stille generatie worden genoemd. De nieuwe groep vraagt een aanvullende en moderne aanpak. Onze snel evoluerende technologische maatschappij biedt daartoe een groot aantal nieuwe mogelijkheden, de nieuwe bestuursleden willen dan ook gebruik maken van de mogelijkheden van e-mail en internet om contact te houden met hun leden. En ook hun interesses zijn verschillend. Ze willen andere locaties en bezienswaardigheden bezoeken en willen graag zelf mee de keuzes maken. Daarom roepen de nieuwe bestuursleden geïnteresseerden op om ideeën naar voren te brengen voor activiteiten. Uiteraard staat de deur ook open voor mensen die graag mee zo’n activiteit willen uitwerken. Neem eens contact met ons op, we kijken ernaar uit met u kennis te kunnen maken.
Contactpersonen:Raimond Vandenbroek

St-Cecilialaan 40

3110 Rotselaar

016/44.38.73

Cyriel Van Espen

Kleinstraat 5

3118 Werchter

016/53 39 21